Onderhoud

Het behoud van uw product valt of staat met het onderhoud. Bamboe is een natuurproduct en heeft net zoals hout behoefte aan periodiek onderhoud. De mate van onderhoud is afhankelijk van de afwerking van uw product.

Lees in ieder geval altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de onderhoudsmiddelen. Bij twijfel kunt u altijd het beste direct contact opnemen met de leverancier.

Onderhoudtips

Vloerdelen zijn met een licht vochtige dweil af te nemen.

Kleine beschadigingen kunnen met een lak of olie bijgewerkt worden.
Bij grotere beschadigingen zal voor het beste resultaat de gehele product moeten afgeschuurd worden en opnieuw behandeld.

Voor een vloer geldt: voorkom zandinloop met een goede deurmat, voorzie poten van meubelen met vilten doppen en zorg dat uw bureaustoel zachte wielen heeft. Een aanrader zijn de materialen van www.floorfriendly.nl

Geoliede producten kunt u met onderhoudszeep onderhouden, niet teveel naspoelen en dan met zuiver water.

Houd het product droog, bamboe werkt als het nat wordt. Neem vocht direct op en zorg voor een schaal onder lekkende plantenbakken om kringen te voorkomen. Voor toepassingen in badkamer en keuken is het dan ook verstandig om voor een lakafwerking te kiezen.

Controleer het onderhoudsadvies zoals dat door de fabrikant van de olie of lak is gegeven.

Plaats een luchtbevochtiger.

Bamboe is gevoelig voor het weer. Door verandering van de luchtvochtigheid (die ontstaat door verandering van het weer met name in de winter) kan uw vloer krimpen of uitzetten. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 55 en 60%. Om deze op peil te houden kunt u een luchtbevochtiger plaatsen. Uw vloerspecialist informeert u graag over een luchtbevochtiger. De luchtvochtigheid kunt u controleren met een hygrometer. Verder dient u de temperatuur (± 20 °C) in de ruimte waarin de vloer ligt regelmatig te controleren.