De 511/512 is een smalle strook en wordt geleverd met een mes en groef verbinding. Standaard zijn de Eco Series onbehandeld verkrijgbaar in de kleuren coffee en natural.

Beschikbare kleuren

Specificaties

Code Kleuren Afwerking Afmeting Kanten
511 Natural Onbehandeld 915 x 96 x 10/4 Scherp gekant
512 Coffee Onbehandeld 915 x 96 x 10/4 Scherp gekant
Let op! Afmeting in MM.

product sheet Eco 511 512.pdf

Productomschrijving Eco series bamboevloer

Vloerdelen opgebouwd uit 2 lagen bamboe waarvan de twee onderste lagen bestaan uit traditioneel bamboe (strookjes) haaks op elkaar verlijmd en waarvan de toplaag uitgevoerd is van het materiaal Solid Bamboo.

Solid Bamboo wordt verkregen door bamboestrips onder extreem hoge druk samen te persen waarbij de oorspronkelijke en kenmerkende bamboe uitstraling niet meer zichtbaar is. Door deze manier van bamboe verwerking veranderen ook de eigenschappen zoals men die gewend is bij traditioneel bamboe.

De vloer kan mede hierdoor worden gerekend tot één van de hardste in haar soort. De Bamboo XL 500 series worden standaard uitgevoerd met een mes? en groefverbinding. De Eco 511 en 512 zijn beide uitgevoerd zonder velling (scherp gekant) mede hierdoor geschikt voor vloeren waar het niet mogelijk moet zijn waar vuil en
andere zaken in een velling zou kunnen komen.

Legadvies

Vaste plaatsing: Verlijmen en vernagelen op geschikte tussenvloer (spaanplaatbroodjes of mozaïek eiken) of direct op betonnen ondergrond in overleg met lijmleverancier.

Zwevende plaatsing: Zwevende plaatsing van dit type vloerdeel kan maar op één wijze, namelijk, door middel van een kleefvloer (bijv. Elastilon strong). Bij een zwevende plaatsing wordt een max. breedte van de vloer aanbevolen tussen acht en tien meter.

Afwerking

De vloerdelen van de Eco series worden standaard onbehandeld aangeleverd. De vloerdelen zijn af fabriek geschuurd en in feite direct te behandelen. Bij het afwerken op locatie wordt echter altijd aangeraden de vloer even licht te polijsten om zo loopvuil en eventuele stopdeeltjes te verwijderen. Voor de verdere afwerking van de vloer volstaan alle gangbare en gebruikelijke afwerkingen zoals lak of olie.

Technische gegevens

Hardheid: ca. 9,8 kg/mm² (Brinell)
Vochtgehalte 30% R.L.V. 5,5 +/? 0,2
50% R.L.V. 5,9 +/? 0,2
85% R.L.V. 9,5 +/? 0,3
Emissie formaldehyde: <0,41 mg/m³(E1?norm)
PCP?content <0,01 mg/kg
Dichtheid toplaag: ca. 1050 kg/m³
Gewicht vloer: ca. 10,9 kg/m