Massief bamboe kenmerkt zich door een zeer grote hardheid. Deze is met 14.000 janka ongeveer 2 maal zo hard als eiken.

Na de juiste bewerking zowel geschikt voor interieur als exterieur toepassingen

Het laat zich verwerken ( zagen, schaven, draaien, schuren, ) als hout, met de juiste gereedschappen gezien de hoge hardheid.

Verlijmen is goed mogelijk.

Onze producten zijn zowel behandeld als onbehandeld verkrijgbaar in de kleuren PUUR, KALM, STOER en ROBUUST.

De bamboe producten van BAMBOOXL zijn goed te behandelen met lak of olie. Een hardwax is niet aan te raden.

Bamboe heeft goede brandwerende eigenschappen.

Het massief bamboe is een stabiel materiaal en vertoont daardoor onder normale omstandigheden weinig werking ( krimp/zwel).

Massief bamboe materiaal heeft een natuurlijke uitstraling die vergelijkbaar is met die van tropisch hardhout.

Door het enorme groeitempo is bamboe een haast onuitputtelijke grondstof voor de productie van een van de meest gewaardeerde bouwmaterialen voor de 21ste eeuw.

Bamboe is een natuurproduct

Bamboe blijft werken onder invloed van vochtverschillen (het krimpt bij droogte en zet uit bij vocht). Deze werking houdt nooit op. Belangrijk om te weten is dat de werking minder is dan bij bijna alle gangbare houtsoorten. Ook kunt u met behulp van een vochtmeter en bevochtiger te allen tijde de ruimte op de juiste manier be/ontvochtigen. Iedere bamboe product is uniek van tekening en kleur. Kleurverschillen op één deel kunnen voorkomen maar zullen in de loop der tijd vervagen.

Rode wijn en koffie vlekken

Geen probleem, het trekt er niet of nauwelijks in. De vlekken het liefst zo snel mogelijk schoonmaken, desnoods met een schuursponsje in de lengte richting oppoetsen, laten drogen en het reguliere onderhoudsproduct aanbrengen.

Kan ik er hooggehakt lopen op een bamboe vloer?

Geen probleem. Ons materiaal kan het goed hebben vanwege de enorme hardheid -tweemaal zo hard als eiken-. Let wel op de juiste afwerking. Bijvoorbeeld een harde matte lak of juist een dunne vloerolie.