Overzettreden

Bamboe overzettreden met trapneus, patroon doorlopend

Stalen trappen

40mm dikke bamboe treden voor staalleveranciers

Wenteltrap of Spiltrap

Drijvende bamboe treden

Steektrappen

Bamboe rechte treden evt. als Z-trap met stootbord

Stalen trappen

40mm dikke bamboe treden voor staalleveranciers

Trappen voor buiten

Duurzame oplossingen voor buiten voor trappen of galerijen

Slijtstrippen 

Wilt u Slijtstrippen in de treden ingefreesd hebben. U kunt kiezen tussen 1 of 2 stuks per trede in rubber of RVS

Steektrappen

Bamboe overzettreden met trapneus, patroon doorlopend

BAMBOOXL ‘trapt af’ met
ons circulair trappenassortiment

Een van de kernactiviteiten van BAMBOOXL is het produceren en leveren van diverse bamboo trappen. Bamboe is een zeer geschikt material om een trap van te maken, met name vanwege haar hardheid. Onze bamboe trappen kunnen desgewenst door ons industrieel worden afgewerkt. Ons assortiment varieert van een complete steektrap, kwartslagtrap of spiltrap, tot aan trapbekleding voor bijvoorbeeld een stalen of betonnen onderconstructie. Bamboe gecombineerd met staal of beton geef een sfeervolle, warme uitstraling. Ook bamboe onderdelen en halffabricaten om zelf treden te vervaardigen zijn bij ons verkrijgbaar. Wij denken graag mee over de vele mogelijkheden van bamboe.

Circulaire bamboe trappen (kijk deze korte video) –>

De bamboe traptreden zijn verkrijgbaar in de kleuren PUUR, KALM, STOER en ROBUUST en worden fabrieksmatig UV afgelakt of fabrieksmatig geolied gespoten.

In onderstaande tabel vindt u enkele standaard afmetingen.n.b. Door onze 5-assige CNC kunnen wij alle formaten en trappen opmaat produceren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Voordelen bamboe trappen en traptreden

1.    Bamboe traptreden zijn een eyecatcher in het interieur, functioneel hard, praktisch in onderhoud en gaan heel lang mee.

2.    Bamboe traptreden zijn verkrijgbaar in gelamineerd bamboe (eiken hardheid) en massief ook wel gecomprimeerd bamboe (hardhout kwaliteit).

3.    Onze traptreden zijn hard, slijtvast, stootvast en krasvast. De opbouw van de traptreden bepaalt de druksterkte. Onze massieve gecomprimeerde traptreden kennen een druksterkte vergelijkbaar aan beton.

4.    Qua traptreden zijn er vele keuzemogelijkheden. Van overzettrede, tot dektrede, tot treden voor stalen trappen. Ons bamboe kan worden gebruikt als aantrede, optrede en wangen voor allerlei type trappen.

5.    Kwartslagtrap, Dubbelkwarttrap of gewoon renoveren van bestaande trap via overzettreden

6.    Onze traptreden voldoen aan de hoogste eisen en worden standaard met garantie geleverd.

7.    De traptreden zijn antistatisch en antiallergisch en dragen bij aan een gezonde leefomgeving.

Stap voor stap op weg naar een beter milieu

Het groeien van bamboe kost minder lang qua tijd dan dat bamboe traptreden meegaan qua levensduur. Bamboe is daarom een geweldig goed alternatief voor hardhout. Bamboe klopt elke boom in groeisnelheid. Na vier tot vijf jaar zijn de stammen al 12-18 meter hoog en kunnen de uitgegroeide stammen al geoogst en verwerkt worden. Dit in tegenstelling tot de traditioneel bekende harde houtsoorten waarbij 80 tot 120 jaar nodig is om materiaal met dezelfde hardheid als bamboe te krijgen. Dat noemen wij duurzaamheid.

LEAFLET trappen

Presentatie BambooXL trappen

Productie bamboe traptreden

Bamboe traptreden kunnen op verschillende manieren worden samengesteld, nl:

– Massief bamboe (gecomprimeerde bamboe vezels) 1laags

– Gelaagd bamboe gelamineerde bamboe sidepressed strips zowel in de dwarse kern als in de toplagen

 – Gelaagd bamboe gelamineerde bamboe kern (dwars) met massieve gecomprimeerde toplagen

– Samengesteld (bamboe toplagen op ander dragermateriaal als bijvoorbeeld multiple

Tussen gecomprimeerd en gelamineerd bamboe is er een verschil in hardheid. Gelamineerd bamboe kan vergeleken worden met een eiken trede en gecomprimeerd bamboe is 1,5 à 2x zo hard vergelijkbaar aan tropisch hardhout. 

In de opbouw van de trede kan er onderscheid worden gemaakt in aantal lagen en richting van de lagen. 

Afwerking van de treden

?Bamboe treden kunnen voorzien worden van een oliewas of een lakafwerking. Oliewas trekt meer vuil aan en vergt meer onderhoud. Wij adviseren dan ook een matte lak toe te passen voor de bamboe treden. 

Slijtvastheid van de lak wordt bepaald door het type lak. Een 2K PU lak kent hogere slijtvastheid en krasvastheid dan de meeste watergedragen lakken. Het industrieel spuiten van een lak zorgt voor een hogere opbrengst dan het handmatig aflakken. Wij hanteren 2K PU lakken die industrieel worden gespoten.  

Onderhoud van de treden

?Bamboe treden kunnen worden stofgezogen. Wij raden aan een opzetborstel voor parket toe te passen. Met een licht vochtige dweil maakt u de treden schoon. Ernstig vervuilde plekken of strepen (rubber) kunt u weghalen met een intensiefreiniger. Ter bescherming van de laklaag op lange termijn kunt u deze voorzien van een polishlaag om zo het doorslijten van de lak te vermijden.