Afwerking en onderhoud

De bamboe producten van BAMBOOXL© zijn op meerdere manieren te behandelen, mede afhankelijk van de toepassing. De meest gebruikte methodes zijn oliën en lakken. Het gebruik van een wax is in het algemeen niet aan te raden door de dichte structuur van het materiaal. Informeer bij uw dealer naar de mogelijkheden.

Oliën

Het Oliën van een vloer is een eenvoudige en veelgebruikte methode om de vloer een natuurlijke uitstraling te geven. Een voordeel boven lakken is dat beschadigde delen eenvoudig bijgewerkt kunnen worden. Dit kan gebeuren met een blanke of een gekleurde olie zodat u zelf de kleur van de vloer kunt bepalen. De zuivere natuurlijke oliën zijn zoals het bamboe uit de natuur afkomstig en passen daardoor uitstekend bij elkaar. In vergelijking met gelakte vloeren komt bij een bamboe vloer met olieafwerking de natuurlijke uitstraling van het bamboe nog beter tot zijn recht.

Lakken

Lakken is het aanbrengen van een harde transparante afsluitende laag. Het voordeel is dat het eenvoudig te onderhouden is. Een nadeel ten opzichte van een afwerking met wax of olie is dat een gelakte vloer niet eenvoudig plaatselijk bij te werken is. Als er een slijtplek is, bijvoorbeeld bij een entree, zal de hele vloer geschuurd en gelakt moeten worden.

 

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.