Inleg, doorzak of semi verdekt

Bamboe plafondtegels zowel massief als gefineerd

Dicht, esthetisch of akoestisch 

40mm dikke bamboe treden voor staalleveranciers

Licht of lucht integreren? 

Vraag ons naar de mogelijkheden

Detail bamboe stroken plafond

Leidingwerk weggewerkt dmv verlaagd plafond

Whitewash lakafwerking

18-4 panelen – ca 30mm brede dam en 4mm groef

High end Design – vlechtpatroon

Tegels van 600x600mm inlegtegels

Lineair

En lineair plafond ca 100mm breed – voeg 4mm 

Logo’s Ingefreesd of gelaserd

Bamboe plafondtegles wisselende breedte

Deelplafonds:
geld-, tijdbesparing en goed voor milieu

Met ons innovatieve circulaire bamboo deelplafondconcept maken wij systeemplafonds mooi. Onze plafondlijn geeft uw ruimte direct een totaal andere uitstraling. De plafondtegels kunnen eenvoudig in het bestaande ophangsysteem worden geplaatst. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op in materiaal en montage. Er ontstaat tevens minder afval. Voor renovatie, herbestemming of transitie is onze plafondlijn daarom bij uitstek geschikt. Vervang uw gehele plafond of slechts enkele tegels. Zo brengt u een accent aan boven bijvoorbeeld een balie, werkplek of winkeldisplay. Kies tenslotte of u licht, luchtbehandeling en/of akoestiekbeheersing in het plafondsysteem wilt verwerken en combineer behoud van esthetiek met een optimale functie.

Circulaire bamboe plafonds

De bamboe plafonds zijn verkrijgbaar in de kleuren PUUR, KALM, STOER en ROBUUST en worden fabrieksmatig UV afgelakt of fabrieksmatig geolied gespoten.

In onderstaande tabel vindt u enkele standaard afmetingen.n.b. Door onze 5-assige CNC kunnen wij alle formaten en trappen opmaat produceren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Voordelen bamboe plafonds

1.    Bamboe plafonds zijn een eyecatcher indien gecombineerd met een (bestaand) wit mineraalplafond. Het geeft warmte, sfeer, en een levendig effect in een anders zo eentonig mineraalplafond.

2.  De bamboe plafonds zijn standaard verkrijgbaar als inlegtegel voor een bestaand mineraalplafond. De afmetingen van de tegels zijn ongeveer 600x600mm of 1200x600mm. Andere afmetingen op aanvraag evt leverbaar.

3.    Bij inlegtegels van bamboe in een bestaand plafond kun je de mineraal tegels in een handomdraai wisselen voor een mooie bamboe tegel. Je kunt hiermee allerlei vormen of patronen maken. Je hebt niet apart een afbouwbedrijf of monteur nodig. Het is tegel eruit…. nieuwe bamboe tegel erin. Heel snel en heel eenvoudig. Het resulteert in een boeiend design plafond waarbij enkele bamboe tegels al een groot verschil kunnen maken. 

4.  Een winkel wordt in de regel elke 5 jaar vernieuwd Gedurende de tijd van verbouwen kun je als winkeleigenaar niet open zijn voor klanten en loop je omzet mis. Tegelijkertijd kost een verbouwing in de regel veel geld. Door het kopen van enkele stuks bamboe plafondtegels kun je naar hartelust elk half jaar nieuwe patronen maken in je plafond. Gewoonweg door de mineraaltegels en bamboe tegels om te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan banenmotief, wisselend patroon, 1 of 2 rechthoeken boven de presentatietafels.

5.  Een bijkomend voordeel voor de eigenaar van een winkel is dat je jouw producten presenteert op een verkoopzuil.Een goede verlichting op de presentatie zorgt voor meer attentie bij de klant.Eenvoudig kun je of zelf of door ons geintegreerde voorzieningen voor bijvoorbeeld spots laten aantreffen in de geleverde bamboe plafondtegels. Als de inrichting van de winkel veranderd en de presentatiezuil komt ergens anders te staan is het een kwestie van de bamboe tegel veranderen. Wel dien je rekening te houden dat je de verlichting en bijv travo aan de achterkant van het plafond moet doortrekken naar de nieuwe plaats.  

6.    Ook vastgoedeigenaren hebben profijt van onze bamboe tegels. Een mooi plafond als onderdeel van een interieur draagt bij aan de verkoopbaarheid of verhuur van uw pand. Met een relatief lage investering krijgt je plafond een upgrade qua design. Het is gebleken dat mensen een prettiger en aangenaam gevoel overhouden bij een mooi design interieur. En paar eilanden van elk 4 of 9 tegels maakt al een groot verschil.  

Stap voor stap op weg naar een beter milieu

Het groeien van bamboe kost minder lang qua tijd dan dat bamboe meegaaT qua levensduur. Bamboe is daarom een geweldig goed alternatief voor hardhout. Bamboe wint het van elke boom qua groeisnelheid. Na vier tot vijf jaar zijn de stammen al 12-18 meter hoog en kunnen de uitgegroeide stammen al geoogst en verwerkt worden. Dit in tegenstelling tot de traditioneel bekende harde houtsoorten waarbij 80 tot 120 jaar nodig is om materiaal met dezelfde hardheid als bamboe te krijgen. Dat noemen wij duurzaamheid. De opbrengst per jaar van gekapte stammen versus gekapt hout per hectare ligt bij bamboe vele malen hoger dan bij alternatief hout. Voornaamste reden is dat er gemiddeld tussen de 2500-3500 stammen per hectare groeien en hiervan ca 28-32% jaarlijks gekapt kunnen worden zonder dat de plantage afneemt qua omvang ! 

Misschien wel 1 van de grootste voordelen is dat ons plafondconcept volledig circulair is en dus duurzaam. Normaal wordt een mineraal plafond eerst volledig gedemonteerd om een . Dit levert allerlei extra afval op van mineraaltegels, hoofdliggers, dwarsliggers, noniushangers of snelhangers, isolatie etc. In plaats daarvan laat je dit allemaal zitten. Hooguit een aantal bestaande mineraaltegels worden eruit gehaald. Tel uit je winst qua afvalbesparing ! Doordat de tegels multi inzetbaar zijn qua patronen verleng je de levensduur van een bestaand patroon en heb je toch telkens een nieuwe uitstraling. Is het (massieve) bamboe toch stuk, dan is dat eenvoudiger te repareren als bijv een mineraaltegel. En wil je uiteindelijk een andere uitstraling…. ook dat klan gewoon licht opschuren en voorzien van een lak met kleurpigment. Je hebt dan een volledig nieuwe uitstraling. Dat is nu het circulaire plafond concept van BAMBOOXL !   


Productie bamboe plafondpanelen

Bamboe plafondtegels kunnen op verschillende manieren worden samengesteld, nl:

– Massief bamboe (gecomprimeerde bamboe vezels) 1laags. Dit is een duurdere variant maar wel de meest duurzame qua milieubelasting. Denk hierbij aan lamellen of grill plafondpanelen. 

– Gelaagd bamboe waarbij massief bamboe op een drager wordt gezet. Vfoorbeelden hiervan zijn de structuur panelen waarbij 3mm gebruikt wordt om een ribbelpatroon te krijgen waardoor het plafond niet vlak oogt maar een licht structuur in het plafond aanbrengt.

 – Bamboe fineer of matten op een (mdf) drager is de goedkoopste optie maar wel – gezien de verhouding mdf en bamboe – de minst duurzame oplossing. Wilt u het toch duurzamer maken…. Vraag ons naar onze speciale samples met een drager (mdf spaanplaat) gemaakt van bamboe in plaats van houtvezel. Ja bamboe op bamboe het kan.  

– SamengeWil je echt iets speciaals? Denk dan eens eraan om bamboe massieve stammen in lengtes van 600mm te gebruiken als tegels.

Al deze opties kunt u bekijken in het Circulaire hof van Cartesius. Maak maar een afspraak en kom maar kijken hoe de verschillende uitstralingen sfeer aanbrengen tussen mineraaltegels.

Afwerking van de panelen

?Bamboe treden kunnen voorzien worden van een oliewas of een lakafwerking. Oliewas trekt meer vuil aan en vergt meer onderhoud. Wij adviseren dan ook een matte lak toe te passen voor de bamboe treden. 

Slijtvastheid van de lak wordt bepaald door het type lak. Een 2K PU lak kent hogere slijtvastheid en krasvastheid dan de meeste watergedragen lakken. Het industrieel spuiten van een lak zorgt voor een hogere opbrengst dan het handmatig aflakken. Wij hanteren 2K PU lakken die industrieel worden gespoten. ? 

Onderhoud van de panelen

?Bamboe plafondtegels kunnen in principe onbehandeld worden toegepast. Deze tegels trekken wel sneller vuil aan. Bij het plaatsen van de bamboe tegels in het T24 systeem adviseren wij dan ook om chirurg handschoentjes aan te doen opdat de tegels niet vervuilen.  Het voordeel is dat als de tegels hangen, er normaliter niemand meer aankomt. Stof kun je wegnemen met een stofwisser. Wilt u toch bijv een Ebony / Ivory uitstraling behouden maar de plafondtegel niet laten vervuilen, dan is 1 laag Skylt een prima alternatief om aan te brengen als afwerklaag. De bamboe tegel behoudt dan zijn PUUR natuurlijke ‘onbehandelde’ uitstraling. Wilt u juist een warmer kleuraccent toevoegen in uw plafond dan kunt u door ons de tegels eenzijdig laten spuiten met transparante lakafwerking.