De mooiste duurzame vloeren zijn van bamboe

Bamboe parket is in opmars. En dat is niet zo vreemd. Met de huidige stand van zaken met betrekking tot het milieu en de ontbossing, zijn hardhouten vloeren nog steeds prachtig, maar geen duurzame keuze. Het nieuwe “Next Generation” Bamboe parket is op het oog bijna niet meer te onderscheiden van een hardhouten vloer, bamboe is goedkoper dan hout én natuurlijk een heel stuk vriendelijker voor het milieu.

Mooie vloer
BambooXL maakt duurzaam parket door bamboe vezels eerst uit elkaar te trekken en vervolgens onder zeer hoge druk weer in elkaar te persen. Hierdoor ontstaat een parket vloer die eruit ziet als echt hout en twee keer de hardheid heeft van een eikenhouten vloer. Zoekt u dus een mooie vloer, met de uiterlijke kenmerken van een houten vloer maar zonder nadelige gevolgen op het milieu, kies dan voor een bamboe parket vloer. U bent met een bamboe vloer bovendien goedkoper uit dan met een hardhouten vloer.

Duurzame vloer
Technisch is bamboe een grassoort. Bamboe staat bekend  om zijn razendsnelle groei. Bamboe kan iedere vijf jaar worden geoogst, in tegenstelling tot vergelijkbaar hout dat minstens 70 jaar moet groeien. Voor de productie van bamboe parket wordt alleen duurzaam bamboe gebruikt en hoeven dus geen bossen te worden gekapt. Andere voordelen van ons bamboe parket zijn:

  • Duurzame vloeren
  • 2 keer zo hard als eiken
  • Natuurlijke uitstraling
  • Makkelijk in onderhoud
  • de aantrekkelijke prijs: bamboe is goedkoper dan vergelijkbaar hardhout.

Verkooppunt BambooXL bamboe vloeren
Op onze website kunt u foto’s van Bambooxl bamboe parket vloeren bekijken en veel informatie vinden. Voor vragen over bezichtiging of verkoop kunt u bellen naar 020-493 23 23 of het contactformulier invullen.