Bamboe Kozijnen

BAMBOOXL heeft sinds de introductie op de bouwbeurs 2 jaar geleden al enige projecten gedaan in de levering van balken aan de timmerindustrie ten behoeve van bamboe kozijnen. STC Waalhaven, WUR Wageningen, ROC Mondriaan zijn enkele van de referenties die naar tevredenheid via een partner timmerfabriek of kozijnenfabrikant zijn geleverd.

Voor bamboe kozijnen heeft BAMBOOXL nu 3 standaard bruto afmetingen in zijn assortiment qua balken, nl. 60×120 / 72×120 / 100×120. De balken zijn leverbaar in lengtes van 2440mm maar wij kunnen u ook desgewenst bamboe kozijnen balken van 5400mm aanbieden in gecomprimeerd bamboe als ook in gelamineerd bamboe in Natural en Coffee. De netto kopmaat 67×139 en 92×139 zijn op aanvraag leverbaar. Naast gebruik ten behoeve van stompe deuren kan door gebruik te maken van een 17mm of 25mm kloostersponning ook het kozijn ingezet worden in combinatie met opdekdeuren.

Waarom zou men de voorkeur geven voor een bamboe kozijn ten opzichte van de standaard houttypen als mahonie of meranti? Dit kan verschillende reden betreffen.

De belangrijkste is ?sustainability?, met bamboe lever je een bijdrage aan de duurzaamheid van een gebouw. Ten 2e zijn bamboe kozijnen samengesteld uit bamboe strips en vezels. In tegenstelling tot massieve houten deuren heeft dit een positief effect op de stabiliteit van het kozijn of de pui. De onderhoudskosten voor een gebouwbeheerder vallen lager uit doordat minder deuren in een bamboe kozijn hoeven verhangen te worden. Daarnaast heeft bamboe een modern eigentijdse uitstraling wat zorgt voor een designlook uitstraling. In de naturel uitstraling lijkt bamboe enigszins op een eiken kozijn maar heeft betere eigenschappen. Als niet onbelangrijke bijkomstigheid zijn de gecomprimeerde balken heel zwaar qua soortelijk gewicht. Voor zware deuren waar qua ophanging meer paumelles voor worden gebruikt is gecomprimeerd bamboe de juiste keuze. Het soortelijk gewicht van het bamboe kozijn van 1100kg / m3 draagt positief bij aan de 30/60min. brandeis volgens het bouwbesluit. In dit geval gaat het om de totale constructie (wand, deur, kozijn, glas)

Onze bamboe balken laten zich prima verwerken tot bamboe kozijn mits een paar wetenswaardigheden in acht genomen worden. Graag vertellen wij u daar meer over tijdens een persoonlijk gesprek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@bambooxl.nl of telefonisch via 06-15370400. Vraag naar de mogelijkheden.

Aangesloten bij MVO Nederland

Bamboo XL is aangesloten bij MVO Nederland, de organisatie die het bedrijfsleven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Bamboo XL aangesloten bij MVO Nederland

Bezoek ook: www.mvonederland.nl/partner/bamboo-xl-bv

Categories:

Tags:

4 Responses

  1. Спасибо что зарегистрировались! https://telegra.ph/OPROS-511401-01-24 фыакфц132 9878997 schreef:

    2120

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *