Bamboe is een snelgroeiende grassoort en behoort tot de graminae-achtigen. Er zijn meer dan 1600 verschillende soorten bekend. Ca 400 soorten verhouten

BAMBOE IS MOOI, DUURZAAM EN HARD

U kiest bamboe in de eerste plaats omdat u het mooi vindt. Bamboe producten van BAMBOOXL hebben een karakteristieke, pure en natuurlijke uitstraling. Bamboe is eigentijds en modern en kenmerkt zich als een eerlijk materiaal. Met bamboe kiest u voor “iets anders”. U krijgt hoge kwaliteit voor een goede prijs. De aanschafprijs verdient zich terug door de duurzaamheid van het materiaal. Bamboe is daarom niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor u!

DE VOORDELEN VAN BAMBOE

?Bamboe is dus goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee, maar waarom zou u nog meer voor bamboe kiezen?

Naast het mooie uiterlijk van bamboe zijn de mechanische kenmerken (zoals elasticiteit en buigzaamheid) minstens net zo goed, maar meestal beter dan die van (hard)hout Bamboe is een duurzaam alternatief voor (hard)hout Bamboe is onderhoudsvriendelijk Bamboe draagt vanwege haar hoge soortelijk gewicht bij aan de brandwerendheid van constructies en heeft een hoge buigsterkte en vormvastheid (dimensiestabiliteit) Bij de juiste afwerking heeft bamboe een zeer goede kras-, slijt- en stootvastheid en behoudt het product jarenlang haar kwaliteit Bamboe heeft, met de juiste afwerking, een eerlijke, puur natuur look

Hecht u ook aan het milieu en aan uw leefomgeving? Wilt u duurzame producten? Dan past een bamboe product als geen ander in dit plaatje.

Hoe snel groeit bamboe?

Bamboe plantages kennen een regenseizoen en een droge periode. groeit net als gras in de zomer Gemiddeld doet een bamboestam er 3 to 4 maanden over om zijn optimale lengte te verkrijgen. Soms kan een bamboe wel een meter per dag groeien als de scheuten net uit de grond komen. Later vertraagt de groei en verandert deze reuze grassoort naar een meer houtachtige structuur. Het ‘verhouten’ van de bamboe gebeurt in 5 jaar. Dit zorgt voor de hardheid van onze bamboe producten. Na 5 jaar is de bamboe stam kaprijp en klaar voor gebruik ten behoeve van de productie van bamboe bouwmaterialen.

Hoe hoog groeit een gemiddelde bamboe stam?

De soort bamboe die wij gebruiken is de aziatische bamboe Phylosstacchys Pubescens ofwel MAO ZHU. De stammen worden circa 15 -18 meter hoog. De grootste bamboestammen Dendrocalumus zijn zo dik als een 10 liter emmer en worden 35 meter hoog.

Bamboe tekening en kleuren

Ieder bamboeproduct is uniek van tekening en kleur. Bamboe kent kleurverschillen op één deel kunnen voorkomen maar zullen in de loop der tijd vervagen.