Geluidsoverlast vermijden?vraag naar onze stille trappen.

Met de komst van harde materialen in het interieur is steeds meer vraag naar de invulling van de akoestiek. Beton, Glas, hout en staal zijn enkele materialen die u veel tegenkomt in interieur design. Bamboe is ook een van deze harde materialen. Maar hoe zit het met de akoestiek van bamboe?

  • Solid gecomprimeerd bamboe is zwaarder dan gelamineerd bamboe en heeft een meer verdichte celstructuur dan gelamineerd bamboe. Het absorbeert geluiden hierdoor minder goed.
  • Gelamineerd bamboe waarbij strips verticaal zijn verlijmd absorbeert geluiden beter dan horizontaal verlijmde bamboe strips.
  • Caramel sidepressed bamboe is het beste product om in te zetten in ruimtes of gebouwen waar akoestiek van belang is.


BAMBOE DE DUURZAME OPLOSSING VOOR OPTIMALE AKOESTIEK?

In 2012 heeft universitair onderzoek in Indonesië aangetoond dat bamboe in met name hogere frequenties betere resultaten laat zien op akoestische eigenschappen dan menig houtachtig materiaal. De akoestische eigenschappen van bamboe zijn nog te verbeteren:

  • Het formaat van de bamboe en het gebruik van minerale wol als isolatiemateriaal in de spouw zijn van invloed op de absorptie en weerkaatsing van geluid door bamboe. Daarom kunt u het isolatiemateriaal het beste direct achter de bamboe panelen monteren voor het beste resultaat.
  • Met sleuven, perforaties, micro- of miniperforaties kan de akoestiek in een ruimte worden verbeterd of opgelost. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!