De speciale architecten service van BAMBOOXL

Speciaal voor architecten hebben wij een architectenservice in het leven geroepen. Onze experts kunnen u ondersteunen met technische kennis over het bamboe materiaal om uw doelstellingen te realiseren.

D.m.v. een aantal succesvolle beurzen zoals: Materia, 100% design, Hout2010, Bouwrai en de Bouwbeurs zijn onze producten  geïntroduceerd in de architectenwereld. Materia in Naarden (www.materia.nl/bambooxl) heeft een permanente opstelling van diverse materialen alwaar ook o.a. onze plafond- en wandtoepassingen onder eigen merknaam gepresenteerd. Naast de wanden en plafonds leveren wij veel traptreden, kozijnen en werkbladen.

Steeds meer ontwerpers en opdrachtgevers kiezen voor de toepassing van bamboe bouwmateriaal. De duurzame aspecten spelen hierbij een grote rol. Toch zijn het ook vooral de optische en technische eigenschappen die vaak de doorslag geven om ons bamboe te gebruiken.

Onze producten worden ontwikkeld en getest in Europa. De productie van onze halffabrikaten vindt in China plaats. Door de bamboevezels onder zeer hoge druk te persen ontstaat het zogenaamde massieve bamboe. Het bamboe dat op deze wijze is geproduceerd heeft de uitstraling en de hardheid van tropisch hardhout. Het is daarom een prachtig alternatief voor hardhout. Ook is het hierdoor breder inzetbaar dan het traditionele bamboe zoals plain- en side pressed.
Het traditionele plain en side pressed bamboe word volgens een andere methode gefabriceerd en heeft daardoor meer beperkingen en een heel andere uitstraling. Zo blijft het bamboe meer herkenbaar aan de vele knopen.

BAMBOOXL op Materia Experience 2017

BAMBOOXL heeft op Material Xperience onze productlijn wanden en plafonds geintroduceerd:  Slim engineeren, een eenvoudig te monteren luxe plafond met lage instapkosten. Deze plafondlijn is zowel toe te passen in nieuwe gebouwen, maar ook uitermate geschikt voor renovatie van bestaanden panden.

Duurzaamheid en akoestiek nemen een vooraanstaande rol in. Ook is het mogelijk om ledverlichting te integreren in onze plafondtegels.

Het complete assortiment omvat de volgende productgroepen:

  • Bamboe plafond- en wandsystemen
  • Massieve balken t.b.v.: bamboe kozijnen, trappen, meubels
  • Bamboe massieve panelen t.b.v.: trappen, meubels
  • Bamboe interieurplaten t.b.v.: wandafwerking, trappen, meubels
  • Bamboe vloeren & Accessoires
  • Maatwerk: Balies, lange lengtes, freeswerk, draaiwerk, vingerlassen.

Inspiratie vind u bij referenties & gallery

Contact opnemen

U kunt altijd een afspraak maken in de studio in het Ciruclaire Hof van Cartesius in Utrecht of in onze loods in montfoort. Specifieke informatie over ons materiaal vindt u in het menu “Service” onder het hoofdstuk “Bamboe informatie”. Uiteraard bent u altijd welkom om contact op te nemen met onze specialisten.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.