BAMBOOXL ‘trapt af’ ons circulair trappenassortiment

Een van de kernactiviteiten van BAMBOOXL is het produceren en leveren van diverse bamboo trappen. Bamboe is een zeer geschikt material om een trap van te maken, met name vanwege haar hardheid. Onze bamboe trappen kunnen desgewenst door ons industrieel worden afgewerkt. Ons assortiment varieert van een complete steektrap, kwartslagtrap of spiltrap,  tot aan trapbekleding voor bijvoorbeeld een stalen of betonnen onderconstructie. Bamboe gecombineerd met staal of beton geef  een sfeervolle, warme uitstraling. Ook bamboe onderdelen en halffabricaten om zelf treden te vervaardigen zijn bij ons verkrijgbaar. Wij denken graag mee over de vele mogelijkheden van bamboe.

In deze 3 minuten durende animatie krijgt u een goed beeld van

waarom u kiest voor een bamboe trap

bamboe in de circulaire economie

ons circulaire bamboe trappenassortiment. Overweegt u bamboe op uw trap en vind u gebruik belangrijker dan verspilling, kijk dan eerst deze onderstaande korte video:


De bamboe traptreden zijn verkrijgbaar in de kleuren PUUR, KALM, STOER en ROBUUST en worden fabrieksmatig UV afgelakt of fabrieksmatig geolied gespoten.

In onderstaande tabel vindt u enkele standaard afmetingen.n.b. Door onze 5-assige CNC kunnen wij alle formaten en trappen opmaat produceren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Lorem ipsum dolor

Bamboe traptreden voordelen:

  1. Bamboe traptreden zijn een eyecatcher in het interieur, functioneel hard, praktisch in onderhoud en gaan heel lang mee.
  2. Bamboe traptreden zijn verkrijgbaar in gelamineerd bamboe (eiken hardheid) en massief ook wel gecomprimeerd bamboe (hardhout kwaliteit).
  3. Onze traptreden zijn hard, slijtvast, stootvast en krasvast. De opbouw van de traptreden bepaalt de druksterkte. Onze massieve gecomprimeerde traptreden kennen een druksterkte vergelijkbaar aan beton.
  4. Qua traptreden zijn er vele keuzemogelijkheden. Van overzettrede, tot dektrede, tot treden voor stalen trappen. Ons bamboe kan worden gebruikt als aantrede, optrede en wangen voor allerlei type trappen.
  5. Kwartslagtrap, Dubbelkwarttrap of gewoon renoveren van bestaande trap via overzettreden
  6. Onze traptreden voldoen aan de hoogste eisen en worden standaard met garantie geleverd.
  7. De traptreden zijn antistatisch en antiallergisch en dragen bij aan een gezonde leefomgeving.

Bamboe een duurzaam alternatief

Ja, Het groeien van bamboe kost minder lang qua tijd dan dat bamboe traptreden meegaan qua levensduur. Bamboe is daarom een geweldig goed alternatief voor hardhout. Bamboe klopt elke boom in groeisnelheid. Na vier tot vijf jaar zijn de stammen al 12-18 meter hoog en kunnen de uitgegroeide stammen al geoogst en verwerkt worden. Dit in tegenstelling tot de traditioneel bekende harde houtsoorten waarbij 80 tot 120 jaar nodig is om materiaal met dezelfde hardheid als bamboe te krijgen. Dat noemen wij duurzaamheid.

LEAFLET trappen

Presentatie BambooXL trappen

Productomschrijving

Bamboe traptreden kunnen op verschillende manieren worden samengesteld, nl:

Massief bamboe (gecomprimeerde bamboe vezels)Gelaagd bamboe gelamineerde bamboe sidepressed strips in kern als toplagenGelaagd bamboe gelamineerde bamboe kern met massieve gecomprimeerde toplagenSamengesteld (bamboe toplagen op ander dragermateriaal als bijvoorbeeld multiplex)

Traptreden geheel vervaardigd uit het materiaal massief bamboe. Massief bamboe wordt verkregen door bamboevezels onder extreem hoge druk te comprimeren waarbij de oorspronkelijke en kenmerkende bamboe uitstraling niet meer zichtbaar is. De treden krijgen hierdoor een hardhout uitstraling maar zijn wel duurzaam.

Door deze manier van bamboe verwerking veranderen ook de eigenschappen zoals men die gewend is bij bamboe op basis van geperste strips. Beide soorten kunnen wij produceren.